vaser & handskrivna brev.

saker man blir rörd av handlar om fina människor som gör fina saker helt spontant. till exempel min fina kompis med samma namn som jag går in en second hand affär, ser en vas och tänker på mig och köper den till mig. himla snällt.
tills våren kommer så får jag hitta något annat att stoppa i den. klubbor kanske.
 
en annan väldigt fin sak som hände förra veckan var att jag fick ett fyra sidor långt brev. det som gör det hela extra rörande är att jag inte alls känner brevskrivaren i fråga, och hur hon lade en stund av sin kväll på att skriva ett brev till en okänd människa, som hon dessutom börjar med hej söta lilla rådjursöga. kan man bli annat än rörd? i och med att brevet är till mig så vill jag inte visa upp hela, men ett stycke gjorde mig lite extra glad. så här skrev hon:
(jag spelar piano och sjunger i bandet)

17 kommentarer
border

the queens corner

igår gick jag upp ur sängen hiskeligt tidigt (straxt efter sex!) för en mycket stillasittande dag. först satt jag på tåget till stockholm i drygt tre timmar, sedan gick vi i och för sig en promenad till restaurangen, men sedan satt jag där och åt rödbetor med getostkräm och därefter satt jag på föreläsning och seminarium på svenskt visarkiv i tre timmar. sedan satte vi oss på tåget hem igen. väl hemma satte jag mig i soffan med min raring och en påse chips och bevittnade ett curling-guld.

idag är det dock andra bullar. vad för bullar vet jag inte riktigt ännu, kanske balkandans på deluxe eller kanske bara dricka öl i goda vänners sällskap. såhär ska jag se ut tänkte jag. iallafall bakifrån.
rubrikreferens!
Ytligheter - kläder
11 kommentarer
border

viva humanbridge!

jag har länge velat ha en pippi-tröja. ni vet, en riktigt varm vit tröja med röda och blå ränder. men jag när sett någon i butik så har de varit hutlöst dyra och när jag sett exemplar i bloggar så är det alltid någons farmor som gjort ett prima jobb med stickorna.

idag var jag uppe med tuppen (det vill säga strax efter tio) och åkte in till staden för diverse ärende. på en galge på humanbridge second hand finner jag då skönheten nedan. visst, den har mörkblå ränder och visst,den är v-ringad men för 69 riksdaler kunde jag inte annat göra än att bege mig till kassan. direkt.
förutom saker som glödlampor, målarpenslar och alkoholhaltiga drycker satte jag även sprätt på lite csn-pengar på denna hög.
rosetter i öronen, blommor över axeln och i håret. volanger på strumporna.
samt kjolar och tröjor i vårfina färger. inte dumt.
Ytligheter - kläder
31 kommentarer
border
Upp