en dröm om en luftballong.


för några år sedan var jag väldigt intresserad av drömmar. jag skrev ned allt jag kom ihåg i böcker, och har tre fulla svarta anteckningsblock som är stämplade med "mina drömmar". nu för tiden var det länge sedan jag skrev ned en dröm, men jag minns vad jag drömmer nästan varje natt. inatt drömde jag tillexempel att jag slog min storasyster på axlarna och i ansiktet för att hon skrämde mig genom att stå innanför toalettdörren. för en vecka sedan drömde jag detta:


tänk er en blandning mellan slänggungorna och en luftballong. denna makapär satt jag i medan den reste sig högre och högre upp i skyn. man kunde inte bara sitta, utan även stå på gungorna och det gjorde jag, men sedan fick jag panik för den reste sig allt högre. när vi nästan nått upp till molnen fick jag tag i en liten guide som berättade vilken knapp man skulle trycka på för att apparaten skulle gå ned för landning.


problemet var bara att den sjönk väldigt fort, och därmed blev nedslaget väldigt hårt. rakt på en skola. många skadades och barn dog. det blev panik i korridorena när chockade föräldrar  föll ihop av traumatisering när de fick veta vad som hänt deras barn. själv stod jag med kupade händer och försökte samla upp litervis med blod som rann ned för väggarna. det var en mångkulturell skola, och blodet rann i olika färger (rött, svart, gult, orange) och olika nyanser. en lärare skrek på mig att jag skulle hjälpa till att rädda eleverna istället för blodet. sedan vaknade jag.


kort därefter somnade jag om. i nästa dröm befann jag mig på en högstadieskola. jag hade haft praktik på skolan tidigare, men varför jag var där nu var av ren rastlöshet. jag kanske väntade på bussen eller en tandläkartid eller något, och försökte fördriva tiden. det framgick inte av drömmen vad jag minns. hur eller hur så gick jag planlöst omkring genom datorsalar och korridorer för att försöka hitta något att sysselsätta mig med. en lärare jag hade haft tidigare såg mig och sa att han kunde försöka få in mig på en bildlektion som precis skulle börja, och vi gick till lektionen. inne i klassrummet satt jocke, en forna klasskompis från universitetet som flyttat till stockholm. han gick numer tydligen i åttan. 

vi blev indelade i grupper och jag tror att vi skulle måla tillsammans. det var lite stel stämning i min grupp, och för att lätta upp stämningen sa jag "vet ni vad jag drömde inatt? tänk er en blandning mellan slänggungorna och en luftballong. denna makapär satt jag i medan den reste sig högre och högre upp i skyn....".

gott nytt år på er! ha en alldeles fantastisk kväll och natt så hörs vi 2011!
Om mig
7 kommentarer
border

systerfika och tvillingfika.

jag lider, som så många andra, av syndromet "gör inget förrän du verkligen måste" när det gäller vissa saker.
exempelvis har jag gått en distanskurs där uppgifterna delas ut månadsvis,
och igår tog jag tag i uppgifterna för december vilket kan skådas på bilden ovan.

efter att ha gjort ungefär hälften åkte jag in till stadens lilla torg.

köpte tjocka overknee-strumpor (efter att förlagt mina förra helgen), lånade två böcker
och fick även med mig en lila påse med klingande innehåll med mig hem. fast det här är biografen.

sedan åkte jag och åt tre lussebullar och drack te hemma hos min storasyster. vi kollade i en gammal skolkatalog och lekte en töntig lek innan vi städade hennes garderob (som jag hade en bild på men den är försvunnen).

idag klädde jag mig i jeans, prickar och jeans och fixade resterande inlämningar.

när eftermiddagen nalkats gick jag ut en sväng.

bevis på att det var jag som gick ut en sväng.


jag gick till min barndomsvän malin, som nu för tiden bor i hus med knodd, sambo och kombibil
(som förresten är min familjs gamla). på bilden syns dock ida, hennes tvillingsyster.
det är också min barndomskompis, väldigt smidigt det där med tvillingar.

och därnere i hörnet slumrar lille liam. och det var två lugna, fina dagar det.

6 kommentarer
border

sju små hemligheter.

för ett tag sedan fick jag en sådan där award från min fina vän jannie, som bloggar som frkjensen. visserligen har jag ju gjort en tidigare (här) men det var ju nästan ett år sedan så vi kör igen tycker jag! sju onödigt vetande om mig:

1. när jag var liten hade jag öroninflammation flera gånger årligen och jag är fortfarande ett riktigt öronbarn som får ont i de små hörselorganen så fort det blåser lite utan att de är skyddade. således täcks de mellan september och maj.

2. jag blir fruktansvärt irriterad när folk borstar tänder och diskar med rinnande vatten. slös slös slös.

3. jag tycker inte om läsk (minst av allt coca-cola) och inte mjölkchoklad. mörk choklad är oftast gott i små mängder (lindtkakan på bilden ovan hade jag i kylskåpet i nästan två månader). för mig ryker ägglikör, romrussin och likörtryffel först av allt när en aladdinask plockas fram. mvh tanten.

4. jag har börjat prata i sömnen. nedan skådas en konversation raring skrev under en natt då jag talade om att det måste vara klass och kvalité på hans chef:

- det måste vara klass! (x3)
- på vad?
- nämen liksom kvalité.
- du surrar i sömnen.
- haha baby.
- du surrar! vem ska ha klass?
- din chef.
- jag har ingen chef.
- nämen, eh eh. nä nu har jag glömt.

5. jag skulle väldigt gärna vilja lära mig att spela lära mig spela trumpet (men det finns inga kurser i sådant i växjö, tyvärr).

6. jag har precis börjat växa ifrån hatet av innergurkan. det där slemsiga, slaffsiga i mitten har jag skurit bort hela mitt liv (till och med min bästa väns mamma gjorde sallad utan inenrgurka till mig när jag åt där) men nu äter jag det och tänker på annat. det smakar ju ingenting, men konsistensen är otäck. samma sak med slaffset inuti tomater.

7. jag har använt foundation tre gånger i hela mitt liv: på studentbalen, en gång på jobbet (när jag tyckte en kollegas rouge låg så fint då) och då fotografierna ovan togs (2006). dels tycker jag aldrig det blir rätt och fint, dels så känner man sig som ett stenansikte tycker jag. så nejtack.

och sen så ska man ju skicka denna award vidare ut i bloggvärlden! jag vill veta mer om:
  • fröken fräken flortunn med de underbara numrerade historierna och de fina illustrationerna.
  • vintageexperten frida som är född med guldpennan, guldtangentbordet och guldskrivmaskinen i näven.
  • rödvitsvarta sisterdisco med den härliga musiksmaken och de veganska godheterna.
  • finurliga hellobenjamin som alltid verkar ha det så mysigt i egenstickade, tjocka halsdukar.
  • campusgrannen stormsvala som jag dansar bredvid på kafe deluxe popkvällar.
  • tjusiga hanna som syr kjolar av gamla skjortor och som har den finaste björktapeten jag vet.
  • snygga snyggheten maddis som jag pratar djurrätt och vegetariska maträtter med.
Om mig
20 kommentarer
border
Upp