säljes: fjärrutlösare till kamera

hej alla finisar, idag kommer en liten annons här på bloggen. nämligen på en fjärrutlösare. en sådan är superbra för alla som inte gillar att vänta på självutlösaren och för alla som föredrar att inte få sin arm i självporträtt.
fjärrutlösaren är himla enkel. såhär kopplas den in. jag har testat den till två Canon EOS-modeller, och den ska fungera till alla dessa. efter lite googling märker jag att exakt samma produktnamn hittas hos Nikon, så jag tror absolut den passar till dessa kameror också. läs med om det här.

sen fungerar den likadant som avtryckaren på kameran: halvt nedtryckt - fokusering, helt nedtryckt - bild tas.

vill man läsa mer om produkten så kan man googla på adidt m1, alternativt adidt m1 remote cord. recensioner från fotosidan.se finns här och där ligger priserna mellan straxt över 120 till 249. vill ni buda så skriv en kommentar till inlägget med ditt bud. glöm inte ange mailadress så jag kan kontakta dig om du vinner.
Säljes
26 kommentarer
border

inspiration: soppa.

i det här inlägget vill jag slå ett slag för soppan! denna maträtt som går att variera i oändlighet, hjälper till att hålla vätskebalansen på en bra nivå och som med rätt ingredienser kombinerar både billighet, god smak och mättnadskänsla. ett universalknep är att aldrig glömma buljongen. i mitt skafferi finns alltid grönsaksbuljong, och det är gott i alla soppor då det ger en mer fyllig sälta än vanligt salt.

soppor är kanon att laga de gånger kylskåpet ekar tomt. sålänge någon form av kolhydrat finns och någon grönsak så löser det sig. här är några exempel på när ett fåtal ingredienser blivit riktigt fina:

soppa på krossade tomater. med morot, spenat, lök och persilja.

currysoppa med ärter, kidneybönor, kikärter och persilja.

tomatsoppa med linser. linser är en sån där kanonvara som är protein- och fiberrik, billig och mättande. här har jag använt röda linser men det finns andra också, t.ex. gröna. linser passar i typ allt: soppor, grytor, sallader, pastasåser, att göra biffar av osv. de dryger ut rätten, gör den nyttigare och mer mättande. inte illa.

ser kanske inte mycket ut för världen och var en riktig nödlösning då kylskåpet ekade -
men pasta, spenat och morötter kan med rätt kryddor (och buljong!) bli rätt gott.

jag brukar oftast inte mixa soppor för jag gillar tuggmotstånd men här har jag gjort det.
soppa på potatis, morot och purjolök.som en liten bonus:
min sista måltid i min förra lägenhet är inget direkt något eftersträvansvärt. allting var nedpackat, magen vrålade och i kylskåpet fanns väl någon ensam lök. det här är alltså en löksoppa på buljong, toppad med lite kokos (det låg överst i kartongen). med lite mjölk direkt ur kartongen så kunde nog inte top chef kännas längre bort.


sådär, lite tips. iväg med er och laga soppa nu! mums!
Äta
38 kommentarer
border

en kjol- och trekvartshelg.

tröja, örhängen, skor h&m
kjol monki

med en vinare i ena handen och en falafeltallrik i den andra ringde jag i fredags på hos vännen med samma namn som jag. vi hade som mål att rensa hennes garderob. en inte så jättestor garderob rent storleksmässigt, men en rent av gigantisk garderob när man talar om plaggmängd. jag yttrade orden "den här har jag aldrig sett" fler gånger än vad jag trodde man kunde göra till någon man är bra vän med.

när hennes granne tittat förbi och gett oss mer vin och efter vi hade slurkat i oss några snabba fyror begav vi oss till fröken blygvink och åt jordnötsringar. pratet om utgång blev till slut nekat och vi gick hemåt. jag åt tortellini och såg på sex and the city i väntan på att mintun skulle lägga sig så jag kunde lägga mig.


kofta second hand
kjol monki
skor skopunkten

lördagen var rätt fin. jag och samma vän som igår inledde dagen med lite stadsvandring. jag köpte en lampa på loppis som jag hoppas inte blir alltför stor på mitt köksbord. sedan åt vi på koh thai, det var gott fast jag ångrade mitt matval när min väns tallrik såg godare ut.

på kvällen hade jag och damen mini-ölprovning och blandade citrondrinkar när resten av festsällskapet hade fått nog. efter tillökning av två herrar gick vi vidare på fest där gamla styrelsemedlemmar från smålands nation lekte med lappar och scratchade skivor. otippat nog blev det även en sväng till en studentpub då kön var obefintlig. ännu en gång visade det sig dock varför jag i stort sett slutat gå på campus-pubarna: det är helt enkelt inte särskilt roligt längre. då spar jag hellre entrépengarna och satsar på en kafe deluxe-utgång inne i stan då och då, där musiken inte fallerar och där folket överlag har lite mindre köttmarknad-tänket.

av någon anledning blev det alltså en kjol- och trekvartshelg dessa dagar. vilken utstyrsel gillar ni bäst?
Ytligheter - kläder
47 kommentarer
border
Upp